Om de bouw van het Spuiforum mogelijk te maken is aan de Zuidrand van de haven van Scheveningen het Zuiderstrand theater gebouwd. Als door de sloop en
renovatie van de Anton Phillipszaal en het Lucent Danstheater geen voorstellingen meer mogelijk zijn, zullen die worden gegeven in dit theater.
webafbeelding2

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Den Haag

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Architect

Elzevier Mauve Architecten in samenwerking met DVP

Omvang

Speelhuis 5.236m² bvo 1000 zitplaatsen, Kantoren 5.232m² bvo

Start

2013

Oplevering

2014

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen

Het Zuiderstrand theater is ontworpen als een tijdelijk gebouw met een gebruikstijd van 5 jaar. De toneelvloer is 30m breed en 18m diep en de rollenzolder ligt 20m boven de toneelvloer. Het achtertoneel is 5,50m diep en 35m breed. De vloer van de orkestbak is beweegbaar. Het theater is gebouwd op geboorde palen en heeft een staalskelet en vloeren van kanaalplaat. Om te voorkomen dat het natuurgebied (met broedplaatsen en vogels) hinder ondervind van het geluid van de voorstellingen zijn de gevel en wanden van de voorstellingsruimte en de toren zwaar uitgevoerd met betonpanelen dik 250mm. De betonpanelen in de toren zijn zichtwerk en aan de binnenzijde geïsoleerd.

chevron-right chevron-left