Het zorgcentrum is opgezet in de brede zin van het woord, want het omvat naast
het feitelijke zorgcentrum ook een huisartsenpraktijk en een apotheek.
2010-12-15_17-01-12_4158-09425-70[1]

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Capelle aan den IJssel

Opdrachtgever

Com.wonen

Architect

OD 205 Architectuur Delft

Omvang

10.000 m2 bvo

Start

2009

Oplevering

2011

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen

De constructie bestaat uit voorgespannen prefab funderingspalen met daarop een ter plaatse gestorte funderingsconstructie. De begane grondvloer is uitgevoerd met geisoleerde vrijdragende kanaalplaatvloeren met een druklaag boven een kruipruimte.

In verband met het open karakter van de begane grondvloer en de eerste verdieping (waar de gemeenschappelijke ruimten van het zorgcentrum zijn geconcentreerd) zijn daar kolommen toegepast. Vanaf de vloer van de tweede verdieping vormen betonwanden met breedplaatvloeren de constructie van het gebouw.

De beukmaat is 7,2 m. In de betonwanden zijn wapeningsvrije gebieden aangehouden om het mogelijk te maken om in de toekomst grote openingen in de wanden aan te brengen en zo de indeling van de wooneenheden te veranderen.

chevron-right chevron-left