De nieuwbouw van het Universitair Sport Centrum (USC) Amsterdam is ter vervanging van het gebouw wat .
30 jaar aan de Boelelaan in Amsterdam dienst heeft gedaan als hoofdlocatie van het USC.
9042-377_9319

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Sportexploitatiemaatschappij UvA CV

Architect

Rudy Uytenhaak Architectenbureau bv, Amsterdam

Omvang

10.000 m2 BVO

Start

2009

Oplevering

2010

Adviesdiensten

bouwmanagement / Europese aanbestedingen ontwerpende en uitvoerende partijen / Aanbesteding inrichtingen (sportinrichting/ledenadministratie/sauna)

Het nieuwe gebouw bevindt zich op het Sciencepark Amsterdam. De oppervlakte van ca. 10.000 m2 BVO biedt plaats aan 2 grote sportzalen welke voldoen aan de eisen van het NOC-NSF, een heuse klimwand voor doelgroepen van beginnend tot en met gevorderde klimmers, multifunctionele sportstudio’s (spinning, dojo, bokszaal etc.), een professionele fitnessruimte en separate gewichthefruimte. Na het sporten biedt de saunaruimte met sauna, infrarood en stoombad een plek om weer helemaal te herstellen. In sportcafe “de Oerknal” kan lekker en vooral gezond worden gegeten en een gezellige borrel worden gedronken. Ruimte voor kantoren en behandelruimtes zijn ook in het gebouw opgenomen.

Het gebouw is mede dankzij de innovatieve samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerende partijen geoptimaliseerd tot een duurzaam (o.a. WKO) en zeer compact gebouw zonder in te boeten op de eisen vanuit het programma van eisen. Door in de bestekfase reeds uitvoeringskennis van de aannemers in te brengen was het mogelijk een kwalitatief hoogstaand gebouw te realiseren in een zeer beperkte bouwtijd in een gebied waar veel bouwactiviteiten plaatsvonden

chevron-right chevron-left