Ingeklemd tussen de historisch onder monumentenzorg geplaatste panden aan de Aalmarkt en aan de achterzijde gebouwd tegen de Waalse Kerk en de Stadsgehoorzaal, is een buitengewoon gecompliceerd complex gerealiseerd.
Een kelder van 7 m diep, pal aan de openbare weg en grenzend aan de funderingen van de Stadsgehoorzaal biedt plaats aan een winkel die ook de begane grondvloer aan de Aalmarktzijde gebruikt.
By night

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Leiden

Opdrachtgever

Gemeente Leiden

Architect

Architecten van Mourik, Den Haag

Omvang

4.300 m2 bvo

Start

2007

Oplevering

2009

Adviesdiensten

Constructieve ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen en de opstellingen van de ramingen.
chevron-right chevron-left

Achter deze winkel is een volume gebouwd waarin de facilitaire delen van de Stadsgehoorzaal zijn ondergebracht, zoals de keuken, de foyer en de kantoren. Boven de winkels is de kleine zaal voor de Stadgehoorzaal gebouwd, de uitbreiding waar het de stadsgehoorzaal eigenlijk om te doen was. De zaal biedt plaats aan 350 personen.

De aan en afvoer vindt plaats vanaf de Aalmarkt waartoe een inpandige logistieke hof is gemaakt, waarboven zich de foyer bevindt van de zaal. Het historische pand Aalmarkt 7 is inwendig ingrijpend aangepast en biedt plaats aan het stijgpunt dat allerlei verschillende niveaus aan elkaar verbindt.