De uitbreiding van het bestaande centrum betreft 2 grote bouwvolumes (bouwdeel “De Balk” en bouwdeel “Het Hoefijzer”) binnen de ringmuur-beveiliging
van het centrum en 4 kleinere bouwvolumes (bouwdeel “BBI”) binnen een verminderd beveiligde omheining.
DSCN6819

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Sassenheim

Opdrachtgever

Forensisch Centrum Teylingereind te Sassenheim

Architect

EGM architecten te Dordrecht

Omvang

14.500 m2 bvo

Start

2009

Oplevering

2011

Adviesdiensten

Constructieve ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen
chevron-right chevron-left

Het bouwdeel “de Balk” betreft een langwerpig gebouw ( lengte 115 meter) van 4 bouwlagen. Dragende prefab gevelelementen met kanaalplaatvloeren. Rondom de stabiliteitskernen zijn breedplaatvloeren toegepast ten behoeve van krachtsinleiding in betonnen stabiliteitskernen. Als fundering zijn mortelschroefpalen toegepast in verband met sterk wissende draagkrachtige grondlagen.

Het bouwdeel “het Hoefijzer” bestaat uit een hoefijzervormige bebouwing van 2 lagen. Prefab betonnen gevelelementen en stabiliteitwanden, in werk gestorte verdiepingsvloeren. Langs de vides worden de vloeren gedragen op een staalconstructie. Als fundering zijn prefab betonpalen toegepast.

De 4 kleinere bouwvolumes (bouwdeel “BBI”) hebben een gelijke constructieopzet als bouwdeel “het Hoefijzer”. Om de nieuwe bouwdelen “de Balk” en “het Hoefijzer” binnen de ringmuurbeveiliging te kunnen realiseren, is de bestaande ringmuur uitgebreid en is een gedeelte van de bestaande ringmuur verwijderd na het gereedkomen van de nieuwbouw.

Tijdens de gehele ontwerp- en uitvoeringsfase is vanuit alle disciplines speciale aandacht besteed aan het in stand houden van de bestaande beveiliging.