De uitbreiding van de huisvesting van het Achmea campus in Apeldoorn omvat ca. 61.000m2 bvo aan kantoren, logistiek centrum en een vergadercentrum.
Het project is ontworpen door ADP Architecten. Aronsohn heeft het constructief ontwerp en bestektekeningen verzorgd, alsmede de constructieve berekeningen.
9073-1

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Apeldoorn

Opdrachtgever

Achmea

Architect

ADP Architecten

Omvang

61.000 m2 bvo

Start

2009

Oplevering

2013

Adviesdiensten

Constructieve ontwerp, bestektekeningen en de detailberekeningen
chevron-right chevron-left

Het vergadercentrum bevat ronde stalen kolommen op 3 of 4 paalspoeren en geïntegreerde stalen liggers in vloerdikte met daartussen voorgespannen kanaalplaatvloer met een gewapende druklaag. De stabiliteit wordt verzorgd door diverse kruisverbanden in verband met complexiteit door de aanwezigheid van grote vides.

Het Bos- en Deckgebouw zijn constructief bijna identiek. De constructie bestaat uit prefab betonkolommen en prefabbeton randbalken, geïntegreerde stalen liggers in het midden over de lengte van het gebouw en daartussen voorgespannen kanaalplaatvloeren met een gewapende druklaag. Stabiliteit wordt verzorgd door prefabbetonnen kernen. Beide gebouwen zijn half verdiept zodat er onder geparkeerd kan worden.

Het Logistiek centrum bestaat uit een stalen skelet met daartussen voorgespannen kanaalplaatvloeren met een gewapende druklaag. De dwarsdoorsnede van het gebouw is trapeziumvormig doordat een langsgevel van het gebouw (oostgevel) hellend is ontworpen. Tussen de gebouwen is een verhoogd loopdek met daaronder parkeerfaciliteiten op straatniveau ontworpen. De constructie hiervan bestaat uit een staalskelet met staalplaat betonvloeren.