Op het landgoed de Reehorst, gelegen ten zuiden van het NS station Driebergen-Zeist is een nieuw kantoor ontworpen voor de Triodos Bank.
De vormgeving van het gebouw en de transparantie van de gevel komen voort uit de visie van de bank en de unieke locatie. Het uitgangspunt was dat het gebouw zou voldoen aan Breeam-Outstanding.
PHOTO-2019-09-09-08-40-39 (2)

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Zeist

Opdrachtgever

OVG Real estate

Architect

Rau

Omvang

12.000 m2 bvo

Start

2018

Oplevering

september 2019

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek, detailtekeningen en -berekeningen

De 12.000 m2 bvo is ondergebracht in 3 torentjes die op een éénlaagse plint staan. De plattegrond van de torentjes is gelijk, maar de hoogte verschilt van 2, 3 tot 5 lagen boven de plint. Een groot deel van het bebouwd oppervlak is voorzien van een kelder waarin fietsenstalling, techniek en logistieke functies zijn ondergebracht.

De constructie levert een bijzondere bijdrage aan het concretiseren van het gedachtegoed van de bank en aan de Breeam scoore. De draagconstructie boven de begane grond vloer is geheel opgebouwd uit hout. Om vanaf de werkvloer maximaal zicht te houden op de natuur van het landgoed zijn geen kolommen in de gevel toegepast. Dit is gerealiseerd door uitkragende spantbenen toe te passen waarvan de poten als het ware een stam van een boom vormen en waar de werkplekken beschut zijn gelegen onder de spantbenen.

Het kerngebied is eveneens gedacht uit houten wand panelen. Hout is hierbij niet alleen toegepast in de uitvoeringsvorm van gelamineerde liggers, maar ook als massieve wanden en vloeren met een dikte van 120 mm. De geluidisolatie is bereikt door zand op de houten draagvloer voor de nodige massa.

Het gebouw is inmiddels opgeleverd en heeft ook al een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder Architectenweb Award “Gebouw van het Jaar 2019″ en Cobouw Award 2019 “Meest Duurzame Project”.

chevron-right chevron-left