Op het landgoed de Reehorst, gelegen ten zuiden van het NS station Driebergen-Zeist wordt een nieuw kantoor ontworpen voor de Triodosbank.
De vormgeving van het gebouw en de transparantie van de gevel komen voort uit de visie van de bank en de unieke locatie. Het uitgangspunt is dat het gebouw zal voldoen aan Breeam-Outstanding
Triodosbank

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Zeist

Opdrachtgever

OVG Real estate

Architect

Rau

Omvang

12.000 m2 bvo

Start

2018

Oplevering

2019

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek, detailtekeningen en -berekeningen

De 12.000 m2 bvo is ondergebracht in 3 torentjes die op een éénlaagse plint staan. De plattegrond van de torentjes is gelijk, maar de hoogte verschilt van 2, 3 tot 5 lagen boven de plint. Een groot deel van het bebouwd oppervlak is voorzien van een kelder waarin fietsenstalling, techniek en logistieke functies zijn ondergebracht.

De constructie levert een bijzondere bijdrage aan het concretiseren van het gedachtengoed van de bank en aan de Breeam scoore. De draagconstructie boven de begane grond vloer is geheel opgebouwd uit hout. Om vanaf de werkvloer maximaal zicht te houden op de natuur van het landgoed zijn geen kolommen in de gevel toegepast. Dit wordt gerealiseerd door uitkragende spantbenen toe te passen waarvan de poten als het ware een stam van een boom vormen en waar de werkplekken beschut zijn gelegen onder de spantbenen. Het kerngebied is eveneens gedacht uit houten wand panelen. Hout wordt hierbij niet alleen toegepast in de uitvoeringsvorm van gelamineerde liggers, maar ook als massieve wanden en vloeren met een dikte van 120 mm. De geluidisolatie zal worden bereikt door zand op de houten draagvloer voor de nodige massa.