Het gebied rondom het Centraal Station van Rotterdam - Rotterdam Central District - ontwikkelt zich steeds meer als een bruisend centrum van economische activiteiten. Op een prominente plek binnen dit gebied staat het kantoorgebouw Weena 750 waar voorheen o.a. een advocatenkantoor gehuisvest was.
Na de verhuizing van de huurders naar de naastgelegen en zeer beeldbepalende nieuwbouw van de FIRST Rotterdam wordt het nu getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met een hotel, winkels, horeca en kantoren en krijgt daarmee een nieuw leven.
Weena 750 01 lucht

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Rotterdam

Opdrachtgever

Maarsen Groep

Architect

Moment Architectuur

Omvang

14.660 m2 bvo

Start

mei 2016

Oplevering

mei 2017

Adviesdiensten

Directievoering
chevron-right chevron-left

Het gebouw Weena 750 (voorheen ook bekend als torengebouw Bouwcentrum en als Weenapoint) is beeldbepalend voor arriverende reizigers vanuit het Centraal Station. Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door Eijkelenboom en Middelhoek (nu EGM). Het constructieve ontwerp was van Aronsohn Constructies, net als de omliggende gebouwen van het voormalige Bouwcentrum. Op een steenworp afstand van het eigen kantoor in het gebouw Calypso aan de overzijde van het Kruisplein verzorgt Aronsohn management de directievoering voor dit project.

De eerste negen verdiepingen worden omgebouwd tot een hotel voor de Ierse PREM Group. Het hotel bestaat uit 104 appartementen voor extended stay, onder de naam ‘Premier Suites’. Dit betreft een nieuw concept voor Rotterdam. Op de begane grond komt een levendige lobby, een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers en een fitnessruimte voorzien.

De tiende tot en met de zestiende verdieping blijven kantoren en worden hoogwaardig gerenoveerd. Deze kunnen worden verhuurd in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw worden vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik sterk wordt verminderd.

De plint van het gebouw wordt geheel herzien en voorzien van nieuwe gevels, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, naar een ontwerp van de Architekten Cie. In de achterliggende ruimtes zijn zelfstandige retail-, horeca- en/of kantoorunits gepland.

Vernoemenswaardig is verder de ingrijpende constructieve ingreep waarbij 2 kolommen in de gevel op de begane grond die een groot deel van het gebouwgewicht dragen, worden vervangen door 1 centrale kolom