Saenstroom OPDC (orthopedagogisch didactisch centrum) verzorgt onderwijs en begeleiding voor leerlingen die problemen hebben met leren en/of sociaal functioneren. Het uitgangspunt is dat de leerlingen gedurende twee of drie jaar dusdanige vorming en extra ondersteuning ontvangen,
dat zij het onderwijs op het reguliere vmbo kunnen vervolgen. Saenstroom OPDC kenmerkt zich door kleine klassen van ± 15 leerlingen.
0005[1]

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Wormerveer

Opdrachtgever

OVO Zaanstad

Architect

DOK architecten

Omvang

3.200 m2 bvo

Start

2007

Oplevering

2009

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen

De constructie van het gebouw is ontworpen met het oog op een grote mate van flexibiliteit en duurzaamheid, de keuze voor het toepassen van gelamineerde houten liggers en kolommen alsmede houten verdiepingsvloeren heeft hierbij bewust een belangrijke rol gespeeld. Ten behoeve van de stabiliteit is vanuit flexibiliteit en duurzaamheid gekozen voor stalen windverbanden in de gevels. Hierdoor ontstaat er een grote interne vrijheid voor toekomstige aanpassingen volgend uit ontwikkelingen in het gebruik of uit aanpassing van gebruikerswensen van de huidige gebruikers.
Het gebouw is op palen gefundeerd waarbij de begane grondvloer bestaat uit een geïsoleerde kanaalplaatvloer is opgebouwd. Voor de rest, behalve de vloer van de gymzaal op de tweede verdieping, bestaat de hoofddraagconstructie volledig uit duurzaam geproduceerd gelamineerd hout. De verdiepingsvloeren zijn vervaardigd uit houten ribben en platen, zogenaamde “kerto” vloeren. In verband met geluidsoverlast is in de gymzaal op de betonnen vloer een zwevende dekvloer op isolatie toegepast.

chevron-right chevron-left