Het hoofdkantoor van a.s.r. is gevestigd in een gebouw van 84.000m² bvo
dat dateert uit 1972 waarvan Aronsohn destijds de constructie van heeft ontworpen.
ASR4

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Utrrecht

Opdrachtgever

a.s.r.

Architect

Team V

Omvang

84.000m² bvo

Start

november 2012

Oplevering

januari 2016

Adviesdiensten

constructief ontwerp tot en met DO + vervolgens toetsen uitwerking van de aannemer
chevron-right chevron-left

De renovatie van het kantoor behelsde onder meer het vervangen van de betonnen gevel door een glazen gevel en grote vides in de bijna 40 meter brede kantoorvleugels. Hierdoor kon meer daglicht in de kantoorruimten komen, waar 2.800 flexibele werkplekken zijn gerealiseerd.

Onderdeel van de realisatie was ook een ondergronds vergadercentrum dat aansloot op de entree. Het gerenoveerde gebouw is gekenmerkt door transparantie en de aanwezigheid van atria’s en wintertuinen.  De eerste twee kantoorvleugels zijn in eerder gebruik genomen. De derde kantoorvleugel is begin 2016 opgeleverd. Het hernieuwde kantoor telt na de renovatie 2.800 werkplekken voor 4.000 FTE. Bekijk hier een video van het gerenoveerde a.s.r. gebouw.