Aan de rand van de campus van de Universiteit Utrecht staat het voormalig Robert J. van de Graaff laboratorium. Waar vroeger onderzoek met een deeltjesversneller plaatsvond, bevindt zich binnenkort het Earth Simulation Laboratorium (ESL) van de faculteit Geowetenschappen.
ABT, Barcode Architects, Aronsohn Management en de Universiteit Utrecht werken samen aan de renovatie, die streven naar het BREEAM certificaat ‘excellent’.
Impressie2

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Utrecht

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Architect

BARCODE architects

Omvang

7.000 bvo2

Start

mei 2016

Oplevering

2017

Adviesdiensten

Directievoering

 

chevron-right chevron-left

Het huidige gebouw gelegen op De Uithof wordt de komende jaren omgebouwd tot het Earth Simulation Lab (ESL). De ambitie is een top onderzoeksfaciliteit op het gebied van earth sciences te realiseren met state of the art voorzieningen.

Voor de herbestemming van het Van der Graafflaboratorium is de geformuleerde ambitie het realiseren van een functioneel, flexibel, duurzaam en doelmatig gebouw met een nieuwe identiteit voor een levensduur van minimaal 15 jaar.

Aronsohn Management raadgevende ingenieurs bv is verantwoordelijk voor de directievoering van het werk.