Maarsen Groep ontwikkelt aan de Grote Bickersstraat 74 – 78 in Amsterdam de renovatie van het kantoorgebouw De Walvis. Het bestaande gebouw ondergaat een complete metamorfose naar het ontwerp van KAAN Architecten.
Het pand ligt in het centrum van Amsterdam, nabij het Centraal Station. De ontstaansgeschiedenis van het pand uit 1964 maakt een belangrijk onderdeel uit van de bouwhistorie op het Bickerseiland.
Gevel 3

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

MaarsKind Courage B.V.

Architect

KAAN Architecten

Omvang

10.600 m2 bvo

Start

4e kwartaal 2017

Oplevering

2e kwartaal 2020

Adviesdiensten

Bouwmanagement, directievoering en toezicht

KAAN Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de renovatie, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw worden gerespecteerd, de nieuwste technieken worden gebruikt en voldoet aan de huidige eisen. Dit resulteert in een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw. Ook het omliggend (parkeer)terrein wordt opnieuw ingericht en krijgt een groener karakter.

Op het gebied van duurzaamheid heeft Maarsen Groep een BREEAM-excellent ambitie. De installaties zijn flexibel uitgelegd zodat aanpassingen in de toekomst eenvoudig te realiseren zijn.

Het bestaande gebouw wordt tot op het casco gestript. Daarbij blijven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen worden volledig vervangen. Zo krijgt het gebouw een nieuwe gevel en worden alle installaties volledig vernieuwd. Het gebouw wordt bovendien (beperkt) uitgebreid ten behoeve van representatieve kantoor- en overlegfuncties.

Aronsohn Management verzorgt in opdracht van Maarsen Groep het projectmanagement, de directievoering en het bouwkundig, constructieve toezicht.

chevron-right chevron-left