Het voormalig Burgerweeshuis, gelegen aan het IJsbaanpad 1-5 in Amsterdam nabij het Olympisch stadion, is gebouwd in de periode 1958-1960 naar het ontwerp van Aldo van Eyck.
Het wordt nationaal en internationaal beschouwd als een mijlpaal in de naoorlogse architectuur en als een van de belangrijkste uitingen van het structuralisme in de architectuur.
Burgerweeshuis2

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Burgerweeshuis VOF

Architect

Wessel de Jonge Architecten

Omvang

6.300 m2 bvo

Start

juli 2016

Oplevering

september 2017

Adviesdiensten

Bouwmanagement, directievoering en toezicht

Het gebouw heeft een oppervlakte van ca. 6.300 m2 BVO en is opgebouwd uit 328 kleine eenheden, vier enkel-laags grote eenheden en vier grote eenheden met een verdieping die met elkaar diverse (14 stuks) paviljoens vormen. De paviljoens zijn onderling met elkaar verbonden middels een binnenstraat. De verschillende eenheden zijn gegroepeerd rond enkele patio’s en een binnenplaats. De kleine modules meten 3,36 x 3,36 meter en hebben vier ronde kolommen op de hoeken en een bol dak, waarbij de overspanning tussen de kolommen is gemaakt door architraven. De gevel bestaat uit een glazen pui of dichte wand van donkerbruine baksteen. De koepelvormige dakelementen zijn uitgevoerd in prefab beton.

Het gebouw, sinds 2014 een rijksmonument, is nieuw leven ingeblazen door er bijzondere en aangename kantoorwerkplekken te creëren.

Aronsohn Management verzorgde het bouwprojectmanagement, directievoering en toezicht voor de renovatie van zowel het gebouw als de maaiveldinrichting.

chevron-right chevron-left