Op de kop van de Houthavens in Amsterdam is een ware landmark verrezen. De wortels van de Houthavens en het water komen tot uitdrukking in het nautisch vormgegeven gebouw Porcellis op de kop van het havengebied. Het dakterras biedt een spectaculair uitzicht op de skyline van Amsterdam.
De royale en representatieve dubbel hoge hoofdentree aan de Danzigerkade biedt een uitzicht op de Nieuwe Houthaven en het centrum van Amsterdam. Royale glaspartijen bieden zicht rondom, het gebouw wordt geaccentueerd door de detaillering en materiaalkeuze die ook in het interieur wordt voortgezet.
Foto Porcellis

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

PVH

Architect

MVSA Architects

Omvang

13.000 m2 bvo

Start

augustus 2015

Oplevering

juli 2016

Adviesdiensten

Bouwmanagement, directievoering en toezicht inbouwpakket huurder
chevron-right chevron-left

Royale glaspartijen bieden zicht rondom, het gebouw wordt geaccentueerd door de detaillering en materiaalkeuze die ook in het interieur wordt voortgezet.

Het Porcellis gebouw is ontworpen door MVSA Architects en ontwikkeld en gerealiseerd door vastgoedbedrijf Heren2. Het betreft een kantoorgebouw van ca. 13.000 m2 bvo en bestaat uit 14 bouwlagen met functies voor kantoren, showrooms, restaurant en parkeren.

Porcellis biedt huisvesting aan de ontwerp- en verkoopafdelingen en bijbehorende ondersteunende afdelingen van Tommy Hilfiger en Calvin Klein.

Het casco en inbouwpakket is ontworpen door de architect van het gebouw, MVSA. Het interieur is ontworpen door de ontwerpafdeling van PVH Creative Services.

Aronsohn Management heeft als adviseur van PVH het bouwmanagement, directievoering en toezicht verzorgd.