De constructie van het gebouw is ontworpen met het oog op een grote mate van flexibiliteit en energiezuinigheid.
De verdiepingsvloeren bestaan uit een breedplaatvloer met een dikte van 230mm. Deze vloeren liggen op versterkte stroken van 1200 x 350mm welke bestaan uit prefab balkbodems van 120mm dikte.
9436-4

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Heerhugowaard

Opdrachtgever

Polsstok Huygens College te Heerhugowaard

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Omvang

4.750 m2 bvo

Start

2011

Oplevering

2012

Adviesdiensten

constructieve ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de detailberekeningen
chevron-right chevron-left

De balkbodems zijn ter plaatse van de kolommen met behulp van natte knopen aan elkaar gekoppeld. De vloerverwarmingsbuizen zijn in de constructieve vloer aangebracht. De dragende kolommen zijn van prefab beton.

De stabiliteit wordt verzorgd door betonwanden in combinatie met stalen stabiliteitsverbanden. De vloer van de sporthal op de 1e verdieping is in verband met geluidshinder geheel losgehouden van de overige vloerdelen. Verticale geluidhinder wordt tegengegaan door op de vloer van de sporthal – die verdiept ten opzichte van de andere vloeren is gesitueerd – een 100 meter dik isolatiepakket met daarop een 90mm gewapend betonnen afwerklaag aan te brengen.

De constructie van de kas bestaat uit stalen kolommen in de gevel en een dakconstructie bestaande uit stalen liggers en stalen dakplaten. In de kas is geen begane grondvloer aanwezig, de betegeling is direct op zand aangebracht. Het ontwerp is van Ector Hoogstad Architecten te Rotterdam. Aronsohn heeft het complete constructieve ontwerp verzorgd.