Aan de oostzijde van het Oosterdokseiland is al jaren een open plek. Het omvat de kavels 5b en 6 van het masterplan van ODE dat in 2000 werd gelanceerd. Booking.com heeft met BPD/ODE een overeenkomst gesloten voor de
ontwikkeling van een zeer groot kantoorgebouw op deze plaats. Het geheel bestaat uit een 2-laagse kelder tbv parkeren, bergingen en technische ruimten ten dienste van de kantoren en het appartementengebouw.

Oosterdokseiland

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

ODE

Architect

UNStudio Amsterdam

Omvang

7.500m2 appartementen, 65.000m2 kantoren met commerciële ruimten, 27.500m2 keldrs en 400 parkeerplaatsen

Start

2017

Oplevering

2020

Adviesdiensten

Constructieve ontwerp, bestek-en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen

De huidige in- en uitrit naar de kelders zal worden gesloopt en nieuw worden gemaakt als onderdeel van de plint van dit gebouw. De Oosterdoksstraat wordt overbouwd op 14 m boven het straatniveau met een omvangrijke staalconstructie met een uitkragende NO hoek van 23 m.

Het appartementengebouw is van gewapende beton doch gebouwd op een tafel van staal op 10 m boven het straatniveau.

Het kantoor bestaat uit een onderbouw tot niveau 4 met een zeer gevarieerd gebruik en een open constructie met V-vormige kolommen en daarboven een kantoor met een relatief standaard ritme. De gebouwdiepte is 20 m waarin een kolomgrid van 8,4×8,4 m2 is toegepast.

De vloeren bestaan uit zogenaamde ribben vloerplaten, 1,2 m breed met een overspanning van 8,4 m. De platen zijn van gewapend beton zonder druklaag, om een laag vloergewicht mogelijk te maken. De kelders sluiten aan de noord- en westzijde aan op de bestaande kelder uit de bouwjaren 2004 en 2008.