Op het Oosterdokseiland in Amsterdam is ca. 200.000 m2 nieuwbouw gerealiseerd. Het project omvat een hotel met congrescentrum, woningen, winkels en horeca, kantoren, een bibliotheek, een conservatorium en leisure. Onder de voetprint van alle gebouwen is een tweelaagse kelder van ca. 50.000 m2.
Deze kelder is gedeeltelijk bestemd voor een van de genoemde functies, maar daarnaast ook voor parkeren van auto’s en het stallen van fietsen. Het totale project is verdeeld in 6 kavels die min of meer apart ontwikkeld zijn. De totale constructieve advisering voor de nieuwbouw is in handen gegeven van Aronsohn - Arcadis Oosterdokseiland VOF.
8314-ode van website

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam CV

Architect

Omvang

200.000 m2 bvo

Start

2005

Oplevering

2007

Adviesdiensten

Constructief advies

Binnen de VOF heeft Aronsohn de constructieve advisering voor de volgende onderdelen verzorgd:

Kavel 5, met daarop de nieuwbouw van het Conservatorium van Amsterdam met een oppervlak van ca. 14.500 m2, ca. 5.000 m2 ondergrondse Leisure en ca.21.000 m2 kantoor. Architecten zijn De Architecten Cie en Zwarts & Jansma.

Kavel 6, met daarop een kantoor waarbij gebruik gemaakt wordt van de bestaande constructie van het bestaande Post Expeditie Knooppunt, een hoeveelheid woningen en een ‘blob’-vormige horecavoorziening. Totaal gaat het bij kavel 6 om 46.400 m2. De architecten hiervan zijn respectievelijk Erick van Egeraat Associated Architects, Baumschlager-Eberle en Future Systems.

De tweelaagse kelder onder en aansluitend op deze gebouwen.

Het gaat hierbij om een zeer complex programma. Het Conservatorium omvat een groot scala aan ruimten die bestemd zijn voor educatie en voorstelling, waaronder grote en kleine muziekzalen, studio’s etc. Hierbij worden zware eisen gesteld aan de akoestiek. De kantoren van zowel kavel 5 als 6 moeten aan de spoorzijde van het complex over een toegangsweg komen.

Hiervoor zijn constructief en architectonisch bijzondere tafelconstructies ontworpen. Daarnaast vragen ook de gefaseerde bouw, de funderingsresten in de ondergrond en de relatie met het spoor bijzondere constructieve oplossingen.

chevron-right chevron-left