Het Onderwijscentrum voor de Medische Faculteit is gerealiseerd op het terrein van het Erasmus MC. De opgave bestond deels uit renovatie en deels uit nieuwbouw.
Het totaal behelst ca. 12.500m2 en bied plaats aan de studenten geneeskunde en de staf van het Erasmus MC, met meerdere publieke ruimten.
Nieuwbouw Erasmus MC in Rotterdam

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Rotterdam

Opdrachtgever

Raad van Bestuur Erasmus Medisch Centrum Rotterdam¬

Architect

Claus en Kaan Rotterdam

Omvang

12.500 m2 bvo

Start

2009

Oplevering

2012

Adviesdiensten

Constructief ontwerp, bestek- en detailtekeningen, alsmede de constructieve berekeningen
chevron-right chevron-left

Het onderwijscentrum is gelijktijdig met de nieuwbouw van Tranche 1 van het nieuwe ziekenhuis gerealiseerd en is gelegen tussen de overige gebouwen van het Erasmus MC waar het tevens ook aansluiting mee heeft.

Het hart van het ontwerp is het onderwijsplein, dat is gerealiseerd op de plaats van het voorheen onoverdekte binnenplein (Queridoplein). Dit onderwijsplein biedt ruimte aan een studielandschap, dat bestaat uit honderden werk- en studieplekken, de medische bibliotheek met een beeldbepalende boekenwand, computervoorzieningen en cateringfaciliteiten. Rond het onderwijsplein zijn veertig college- en colloquiumzalen gesitueerd met een capaciteit variërend van 15 tot 233 personen. Het lichte en ruimtelijke onderwijsplein heeft een academische uitstraling die uitnodigt om (samen) te studeren en die de interactie tussen de studenten, docenten en onderzoekers van het Erasmus MC bevordert. Op de bovenste verdieping zijn specifieke voorzieningen gerealiseerd voor stijlvolle en feestelijke promoties en andere academische plechtigheden.

Boven op het voormalige dak van de college zalen is een grote technische ruimte gerealiseerd die onderdak biedt aan de koelinstallaties van het Erasmus MC