Het project Gershwin Brothers, gelegen op de Zuidas in Amsterdam, omvat kavel 13 en 15 en ligt aan de Buitenveldertselaan en de De Boelelaan. Het project Gershwin Brothers bestaat uit 2 appartementencomplexen met een 2-laagse
ondergrondse parkeergarage. In de appartementengebouwen zijn in totaal 159 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Het project telt circa 14.000 m2 bvo en op de begane grond (kavel 15) zijn commerciële ruimtes voorzien.
_MG_1798

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Gershwin Brothers Wonen-en Winkels en Parkeren V.O.F.

Architect

LEVS architecten Amsterdam

Omvang

14.000 m2 bvo

Start

januari 2016

Oplevering

oktober 2017

Adviesdiensten

Bouwmanagement, directievoering en kwaliteitsborging
chevron-right chevron-left

Voor de realisatie van Gershwin Brothers heeft Hurks bouw ’s-Hertogenbosch de opdracht verkregen. Aronsohn Management heeft het projectmanagement, de directievoering en de kwaliteitsborging verzorgd.

Het project is gerealiseerd middels de Aronsohn Management fasering: (A) verificatie van het conceptbestek en (B) realisatie van de nieuwbouw. Ten opzichte van de huidige fase A / B methode van Aronsohn Management is bij Gershwin Brothers, in verband met de geringe bouwplaats, een extra fase toegevoegd, namelijk (B1) overkluizing van de Boelegracht inclusief bouwplaatsinrichting om zo extra ruimte te realiseren.

De 159 appartementen zijn verdeeld over twee aparte woongebouwen ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. De twee gebouwen zijn in samenhang ontworpen maar hebben ieder hun eigen karakteristiek. Het hoge hoekgebouw ‘’George’’ op kavel 15 is stoer en sober. Het buurgebouw ‘’Ira’’ op kavel 13 is warmer van kleur, kleiner van schaal en rijker gedetailleerd. Tweekleurig metselwerk en uitkragende balkons zorgen voor een vervlechting van een horizontale en verticale geleding. Tussen de gebouwen ligt een semi-openbare, landschappelijk ingerichte groenstrook. Het gebouw Ira omsluit een privéhof aan het water.