Op het universiteitsterrein wordt aanpalend aan het gebouw van TNO-NITG een laboratoriumgebouw ontwikkeld dat door verschillende onderzoeksgroepen gebruik gemaakt gaat worden als chemische/analytische laboratorium.
Naast de universiteit maakt TNO-NITG, Deltares en het RIVM gebruik van dit gebouw. Naast laboratoria zijn in het gebouw kantoorruimten voorzien die uitsluitend dienen als uitwerkvertrekken.
9054-GML2

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Utrecht

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Architect

RAU

Omvang

15.000 m2 bvo

Start

2008

Oplevering

2013

Adviesdiensten

het constructieve ontwerp, bestek- en detailtekeningen alsmede de constructieve berekeningen

Over enkele jaren zal het gebouw zijn ingeklemd tussen het reeds bestaande TNO-NITG gebouw en een nog te bouwen kantoorgebouw, waar de medewerkers zijn gehuisvest in echte kantoren. Het GML gebouw zal dan echt een laboratoriumgebouw zijn. Voor de hoogbouw van zeven verdiepingen zal een entreegebouw worden gebouwd dat de ingang zal verzorgen voor het bestaande TNO gebouw, de hoogbouw en het nog te bouwen kantoorgebouw.

chevron-right chevron-left

De nadruk bij het ontwerp ligt op duurzaamheid en flexibiliteit waarbij de diverse functies onderling uitwisselbaar moeten zijn. Voor de constructie betekent dit dat een vlakke vloer wordt gemaakt zonder onderdelen onder de vloer en met gebruikmaking van zo weinig mogelijk materiaal. De vloer zal daarom worden voorzien van kartonnen kokers als materiaal besparing. De verticale ondersteuningen zijn kolommen en kleine wandschijven die tevens de wand vormen van schachtjes.