Op 28 september 2010 is er gestart met de nieuwbouw van het distributiecentrum voor DSV Solutions gelegen aan de Durbanweg in Amsterdam.
Het distributiecentrum zal bestaan uit 45.000 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoorruimte en 3.500 m2 mezzanine. De oplevering heeft plaatsgevonden in juli 2011.
9442-dsv amsterdam 4

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

DSV Solutions bv

Architect

Mies Architectuur, Ede

Omvang

50.000 m2 bvo

Start

2010

Oplevering

2011

Adviesdiensten

Directievoering en toezicht
chevron-right chevron-left

DSV is één van de grootste dienstverleners van europa op het gebied van logistieke dienstverlening. Voor onder meer de op- en overslag van cacao-halffabricaten heeft DSV door ontwikkelaar Borghese een distributiecentrum laten ontwikkelen op industrieterrein Atlaspark, in het havengebied van Amsterdam. Aronsohn begeleidde namens DSV het bouwproces.

Het gebouw is behalve door zijn omvang ook bijzonder door onder meer de specifieke eigenschappen van cacao-halffabricaten met betrekking tot brand. Cacaobonen branden niet maar broeien en daardoor zeer moeilijk te beheersen. In nauw overleg met de brandweer van Amsterdam is een systeem ontwikkeld dat de brand niet alleen bestrijdt, maar vooral ook voorkomt. Door verlaging van het zuurstofgehalte en eventueel blussen met CO2 is een zeer brandveilige wijze van opslag gerealiseerd.