De nieuwe huisvesting voor de raad van bestuur van de Bank-Verzekeraar ING is een gebouw volgens een spraakmakend ontwerp.
Met 20.000 m2 vloeroppervlak op poten en een parkeergarage voor ruim 150 auto's is het een indrukwekkend gebouw langs de A10 te Amsterdam.
ING Foto def d.d. 160902

Project informatie

Werkveld

Constructies

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie ING-Blauwhoed

Architect

Meyer en van Schooten Architecten bv

Omvang

20.000 m2 bvo

Start

1999

Oplevering

2001

Adviesdiensten

Constructief ontwerp en berekeningen, bestek- en detailtekeningen

De “tafel” en de bovenbouw hebben een draagconstructie van staal met lichte vloeren. De stabiliteit van de bovenbouw wordt geheel ontleend aan de tafel. In deze verdiepingshoge tafelconstructie is onder andere de technische installatie ondergebracht.

De verdie­pingen daarboven hebben een zo transparant mogelijke gevel. Onder de tafel bevinden zich de entreehal en de receptie. Ook hier een maximale transparantie waarbij de onvermijdelijke constructieve elementen zo slank mogelijk zijn.

In de neus is een auditorium gesitueerd met ca. 250 zitplaatsen. De uitkraging van 22m wordt gedragen door hoge vakwerken in de wanden van het auditorium.

Aan dit project is de Nationale Staalprijs 2002 alsmede de European Award for steelstructures toegekend.

chevron-right chevron-left