De brug overspant het Beatrixkanaal te Eindhoven en verbindt de nieuwe wijk Zandrijk met de stad. De onderzijde van de brug ligt op 7m boven het waterpeil.
De vrije overspanning bedraagt 27m. Aronsohn heeft het complete ontwerp verzorgd, alsmede de engineering tot en met de detailfase.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Project informatie

Werkveld

Infrastructuur

Plaats

Eindhoven

Opdrachtgever

Rijndijk Steel Constracting

Architect

IPV Delft

Omvang

Start

2005

Oplevering

2008

Adviesdiensten

Constructieve ontwerp en berekeningen alsmede bestek- en detailtekeningen

De fundering bestaat uit 4 betonsloven over steeds 2 geheide prefab beton palen. De overspanning is gemaakt met een 3-dimensionaal stalen vakwerk met een driehoekige doorsnede. De onderpunt bestaat uit een ronde buis, de bovenste 2 staven uit HE profielen die zijn ingestort in het betondek.Tussen deze staven zijn diagonalen aangebracht eveneens uit ronde buizen. De totale constructiehoogte van de brug bedraagt 1000mm.

Het betondek is gestort op een koudgevormde staalplaat type Comfloor 77. De rand van het dek is ontstaan door de bovenregel van de brugligger waaraan een blijvende stalen plaat is gelast die de blijvende bekisting vormt. Onder het rijdek is een koker aangebracht met een breedte van 500mm en een hoogte van 400mm als een oversteekverbinding voor klein wild.