Het Science Park Amsterdam is een gebiedsontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam, de gemeente Amsterdam en de wetenschappelijke instelling NWO. Er worden in de toekomst bedrijven en instellingen gevestigd met een hoog technologiegehalte, maar ook woningbouw.
De nieuwbouw en renovatie van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam is één van de eerste ontwikkelingen binnen dit gebied. Inmiddels zijn meerdere ontwikkelingen gaande en is in mei 2010 het (naastgelegen) Universitair Sport Centrum opgeleverd.
8300 fnwiFotolijstje -10-

Project informatie

Werkveld

Management

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Universiteit van Amsterdam

Architect

Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Amsterdam / Architectuurstudio HH (Herman Hertzberger), Amsterdam / Meyer en van Schooten architecten bv, Amsterdam

Omvang

75.000m2 BVO

Start

2005

Oplevering

2010

Adviesdiensten

bouwmanagement vanaf pve tot en met de inhuizing en nazorg / Europese aanbestedingen ontwerpende en uitvoerende partijen / V&G coördinatie / toezicht uitvoering

Het project omvat een grote diversiteit aan laboratoria, onderwijsvoorzieningen, kantoren, bibliotheek, restaurant, sportvoorzieningen (totaal ca. 75.000m2 BVO). De bouw van een onderzoeksgebouw voor biologie (onderzoekskassen) en een gebouw met centrale energievoorziening behoort tot het plan. Tevens is de mogelijkheid onderzocht voor een gebouwde parkeervoorziening. Middels een Europese aanbestedingsprocedure gecombineerd met een meervoudige opdracht zijn drie architectenbureaus geselecteerd met als coördinerend architect Rudy Uytenhaak.

De uitvoerende partijen (Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en Burgers Ergon Installatietechniek) zijn al voor de bestekfase geselecteerd. In nauwe samenwerking met het ontwerpteam is het bestek opgesteld.

De laatste fase van het gehele complex is opgeleverd in juni 2010

chevron-right chevron-left