Project informatie
Werkveld
ManagementPlaats
AmsterdamOpdrachtgever
Hogeschool van AmsterdamArchitect
Team RSG (combinatie van Powerhouse Company, de Architekten Cie. en Marc Koehler Architects)Omvang
20.000 m2 bvoStart
3e kwartaal 2016Oplevering
medio 2018Adviesdiensten
Bouwmanagement en directievoeringHet gebouw bestaat uit een laagbouwdeel met 6 verdiepingen en een hoogbouwdeel met 13 verdiepingen. Het laagbouwdeel en het hoogbouwdeel worden onderling verbonden via een atrium. Het atrium grenst aan één zijde aan de voormalige buitengevel van het Theo Thijssenhuis. De onderwijsruimten liggen hoofdzakelijk op de 1e t/m de 6e verdieping en in het souterrain. Op de 7e t/m de 13e verdieping in de hoogbouw is algemeen onderwijs en leiding & staf geplaatst. Op de begane grond zijn het entreegebied/receptie, grote collegezalen, commerciële ruimte en een atrium. In het souterrain zijn o.a. vaklokalen, de opslag voor Facility Services en een fietsenstalling ondergebracht.
De opdracht wordt gerealiseerd middels de fasering: (A) verificatie van het conceptbestek en (B) realisatie van de nieuwbouw van het onderwijsgebouw. Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. in combinatie met Unica heeft opdracht gekregen voor fase A. Aronsohn Management verzorgt het projectmanagement en de directievoering.
Het ontwerp voor het nieuwe onderwijsgebouw, voor Faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam, is gehonoreerd met een BREEAM-NL Nieuwbouw Excellent ontwerpcertificaat. Het is het eerste onderwijsgebouw met een zodanig hoge score.
HvA onderzoekt of Conradhuis het eerste smartbuilding van HvA wordt. Mocht HvA daartoe beslissen dan kan bv. via een app op een smartphone o.a. verlichting en temperatuur worden bediend. En is het ook mogelijk om gegevens over bezetting, klimaat etc. te registreren waarmee het beheer kan worden geoptimaliseerd.