Ingenieur Arthur Aronsohn had al veel ervaring opgedaan in het ontwerpen en berekenen van staal- en betonconstructies toen hij zich in 1927 vestigde als raadgevend ingenieur in Rotterdam. Aanvankelijk richtte het werk zich voornamelijk op constructies en funderingen van kleine utilitaire gebouwen die door architecten waren ontworpen.

Door de sterke ontwikkeling van de Rotterdamse haven vond het jonge ingenieursbureau een tweede markt in de waterbouw. Aronsohn werd na de oorlog niet alleen voor wederopbouwprojecten in Rotterdam ingeschakeld. De industrialisatie kwam in Nederland in deze tijd pas goed op gang en er was grote behoefte aan industriële gebouwen. Inmiddels breidde het werkgebied van Aronsohn zich uit over heel Nederland.

In de loop der jaren heeft Aronsohn zich ontwikkeld als één van de toonaangevende adviesbureaus in Nederland. Daarnaast hebben we ons ook andere disciplines eigen gemaakt, zoals projectorganisatie, financiële begeleiding, advisering op het gebied van renovatie, restauratie en onderhoud en infrastructurele werken.