MdZ (11)

Nieuwe adjunct-directeur voor Aronsohn

Op 1 januari jl. is ir. Michael de Zwart (1974) toegetreden als adjunct-directeur van ons adviesbureau.

Michael is zijn carrière begonnen bij D3BN in Den Haag als constructief tekenaar. Na aan de TU Delft zijn ingenieursdiploma als civiel ingenieur te hebben behaald, is hij bij D3BN doorgegroeid naar hoofdconstructeur. In 2005 heeft hij zijn loopbaan vervolgd bij Corsmit, dat is opgegaan in Royal Haskoning DHV, en is daar doorgegroeid tot raadgevend ingenieur. Een overstap naar Iv-Consult in 2013 heeft hem gebracht tot Sector Manager Multidisciplinaire Projecten en lid van het managementteam.

In de gesprekken, die wij in 2019 met Michael hebben gevoerd over een toekomstige functie bij ons bureau, zijn we geraakt door zijn enthousiasme over het vak van constructief ontwerper en zijn ambitie om een zelfstandig ingenieursbureau te gaan leiden.

Wij spreken het volste vertrouwen uit dat met het toetreden van Michael de Zwart weer een belangrijke stap is gezet om de continuïteit van Aronsohn te waarborgen en om een verdere uitbouw van de organisatie als klant- en kwaliteitsgericht, innovatief en creatief adviesbureau voor de bouw te kunnen realiseren.

Okt.2 2019

Triodos Bank wint Cobouw Award

Op 21 november jl. zijn de winnaars bekend gemaakt van de Cobouw Awards Event. De uitreiking vondplaats in het Louwman Museum in Den Haag.

Opnieuw is Triodos Bank in Driebergen in de prijzen gevallen. Het remontabele hoofdkantoor van de bank wint de prijs voor de Meest Duurzame Project.

Aronsohn Constructies heeft het complete constructieve ontwerp en bestek verzorgd, alsmede detailtekeningen en -berekeningen.

IMG_4884

Naturalis wint Toekomstprijs

Op donderdag 14 november vond de uitreiking plaats van de 21ste editie van de Betonprijs. Deze prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector.

Naturalis Biodiversity Center heeft de toekomstprijs gewonnen. Voor deze prijs konden studenten stemmen op alle zeventien genomineerden voor de Betonprijs. De meeste stemmen (20 procent) gingen naar Naturalis Biodiversity Center.

Aronsohn Constructies verzorgde het complete constructieve ontwerp, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de berekeningen van de nieuwe Naturalis.

ESL

ESL in Utrecht wint betonprijs 2019

Op donderdag 14 november vond de uitreiking plaats van de 21ste editie van de Betonprijs. Deze prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouw sector.

In de categorie Utiliteitsbouw heeft de Earth Simulation Laboratory gebouw voor de Universiteit Utrecht gewonnen.

Aronsohn Management heeft de directievoering voor dit mooie project gevoerd. Het ontwerp is van Barcode en de technische uitwerking door ABT.

Okt.13 2019

Triodos Bank Gebouw van het jaar 2019

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards 2019 is de Triodos Bank in Zeist bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar. Op donderdag 31 oktober is de prijs in Broeinest Amsterdam uitgereikt aan de architecten van RAU. Het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank Nederland werd gekozen uit vier nominaties.

Lees hier het volledige artikel.

Aronsohn Constructies heeft het complete constructieve ontwerp en bestek verzorgd, alsmede detailtekeningen en -berekeningen.

N-ligger

Eerste N-ligger gemonteerd Radboudumc

Op 30 oktober 2019 is de eerste zogenaamde N-ligger gemonteerd.

Dit element met een breedte van 1950 mm en een hoogte van 550 mm zorgt ervoor dat het nieuwste gebouw van het Radboudumc een vrije overspanning heeft van 15,6 m.

Dit type ligger werd al 25 jaar niet meer toegepast!

1e paal Esron-2

Eerste paal nieuwe SRON-gebouw Zuid-Holland

Op vrijdag 18 oktober is de eerste paal geslagen van het nieuwe SRON-gebouw in Zuid-Holland, op de BioScience campus in Leiden. De hoofdvestiging van SRON—nu nog in Utrecht—is daar vanaf medio 2021 gevestigd.

De eerste paal werd geslagen door SRON-directeur Michael Wise en SRON-instituutsmanager Annemieke Beers, in eendrachtige samenwerking met vertegenwoordigers van de partners die de verhuizing naar Zuid-Holland mogelijk hebben gemaakt: Carel Stolker (college-voorzitter en rector magnificus van de Universiteit Leiden), Henry Werij (decaan Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft), Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde Provincie Zuid-Holland) Paul Dirkse (wethouder Leiden), Caroline Visser en Jaap Schouten (beiden NWO-bestuur).

Tijdens de ceremonie kreeg SRON een BREEAM Excellent ontwerp-certificaat uitgereikt. Dit is een erkenning voor de uitgebreide set eisen waar het gebouw aan voldoet, op het gebied van onder meer ecologie, vervuiling, water, materialen, gezondheid en energie.

Lees hier het volledige artikel.

Aronsohn Management verzorgt het totale bouwprojectmanagement, inclusief directievoering, kwaliteitsmanagement en toezicht. Het project is aanbesteed op basis van een VO+ via de fase A, B, C methode.

1e paal Esron

Exterior nightview S

Nominaties Betonprijs 2019 bekend

De nominaties van de Betonprijs zijn bekend. De prijs wordt tweejaarlijkse uitgereikt door de betonvereniging aan toonaangevende projecten.

Uit de grote diversiteit van projecten is Naturalis Biodiversity Center in Leiden genomineerd door de jury in de categorie Utitliteitsbouw.

De winnaar van de Betonprijs wordt bekend gemaakt tijdens de Betondag op 14 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Aronsohn Constructies verzorgde het complete constructieve ontwerp, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de berekeningen van de nieuwe Naturalis.