DSCN0275

Naturalis nadert de oplevering

In het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten (NRA) is het oude museum gerenoveerd en heringericht tot kantoor en extra depotruimte voor de collectie. Daar tegenaan is een nieuw gebouw opgetrokken: een groot en licht atrium, de horecafaciliteiten, museumwinkel en negen prachtige nieuwe zalen. Ook een volledig nieuw laboratorium is onderdeel geworden van de nieuwbouw. Naturalis zal eind van de zomer 2019 heropenen.

Aronsohn verzorgt het complete constructieve ontwerp, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de berekeningen.

01 EGM - Erasmus MC - bird view © Rob van Esch

Erasmus MC wint Beste Gebouw van het Jaar Award

Vrijdagmiddag is het door EGM architecten ontworpen Erasmus MC verkozen tot categoriewinnaar ‘Stimulerende omgevingen’ bij de prijsuitreiking van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Bijzonder, want niet eerder heeft een ziekenhuis deze nationale prijs gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats in de LocHal te Tilburg waar jurylid Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), de categorieprijs bekend maakte.

Lees hier het volledige persbericht.

Aronsohn Constructies heeft voor de nieuwbouw van het Erasmus MC het complete constructieve ontwerp, bestek- en detailtekeningen verzorgd, alsmede de constructieve berekeningen en de toezicht op de uitvoering van de constructie.

Foto

Triodos Bank bijna gereed

De bouw van de Triodos Bank is in volle gang en is bijna klaar!

Klik hier voor een time lapse video van de bouw.

Impressie nieuw

Time lapse OCC Spuikwartier

De bouw van het OCC te De Haag is in volle gang. Klik hier voor een time lapse video van de bouw.

Aronsohn verzorgt het complete constructieve ontwerp voor het OCC, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de detailberekeningen.

Impressie nieuw

De bouw van Naturalis in 1 minuut

Klik hier om een filmpje te zien van de bouw van Naturalis in Leiden.

Aronsohn Constructies verzorgt het complete constructieve ontwerp van Naturalis, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de berekeningen.

BSN_Senior_School_Leidschenveen

Start bouw voor BSN Senior School Leidschenveen

Onder grote belangstelling is medio maart officieel begonnen aan de bouw van BSN’s nieuwste campus, Senior School Leidschenveen. Studenten, docenten, de CEO en directeur en het schoolbestuur, samen met de architecten van de school en de bouwteams kwamen samen om de ‘start bouw’ te markeren. Dit werd op symbolische wijze gedaan door het bouwbord op feestelijke wijze te onthullen.

Het ontwerp van de nieuw BSN campus is van Kraaijvanger Architects.

Aronsohn Constructies verzorgt het complete constructieve ontwerp, bestek- en detail­te­keningen, alsmede de constructieve berekeningen.

 

Impressie nieuw3

Nieuwe (woon)toren THE ONE

Op 5 maart werd in het gebouw de Blakenburg aan de Blaak 20-24 de nieuwe (woon)toren, The One, gepresenteerd. De toren van ruim 100m hoog zal op de plaats komen van de Blakenburg.

De toren is een ontwerp van Ben van Berkel en is zijn eerste bouwproject in Rotterdam na de Erasmusbrug.

Aronsohn verzorgt het volledige constructieve ontwerp, bestek- en detail­te­keningen, alsmede de constructieve berekeningen.

Knipsel1

Erasmus MC valt in de prijzen

Op 19 december 2017 is de Rotterdam Architectuurprijs 2018 uitgereikt. Zowel de juryprijs als de publieksprijs gingen naar het Erasmus MC.

De prijs is door Menno Riemersma (directeur Programma Integrale Bouw) en Liesbeth van Heel (programmasecretaris) in ontvangst genomen.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in de Burgerzaal van het stadhuis van Rotterdam.