On the Reehorst estate, located to the south of the Dutch Railway station Driebergen-Zeist, a new office for the Triodos Bank will arise
The design of the building with its transparant façades derives from the vision of the bank and the unique location of the building. The building is being designed to meet the criteria of BREEAM Outstanding.
Triodosbank

Project information

Disciplines

Building structures

Place

Zeist

Client

OVG Real Estate

Architect

Rau

Project size

12.000 m2 GFA

Start of project

2014

Completion

2017

Consulting services

Structural design, specifications, detail drawings and calculations

The 12.000 m2 GFA will be divided over 3 building volumes that arise above a one storey plinth. The layout of these volumes is uniform, but the height differs from 2, 3 to 5 storeys above the plinth. Under a  large part of the built area a basement is designed that will house the bike park, installations and logistics.

The structure contributes in special way to the visionary design as well as to the BREEAM score. The structure above ground level will completely be constructed as a timber structure. The facades will be column free In order to provide a maximal view on the surrounding nature of the estate. This will be realised by wooden structures with  cantilevering rafters. The core of the building is also being designed as wooden wall panels. In this design wood is not only applied in laminated beams, but also in solid floor and wall panels of 120 mm thickness. Acoustic insulation will be provided by sand adding mass on the floors.