OCC Spuikwartier

Bouw OCC te Den Haag van start

Na lang plannen is vorige week in Den Haag de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum (OCC) gestart. Vanaf 2020 huizen in het gebouw vier toonaangevende culturele instellingen: Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum. Het gebouw, ontworpen door Jo Coenen en Patrick Fransen, telt vier zalen, geschikt voor 200 tot 2500 bezoekers, onderwijsfaciliteiten, publieke ruimten en een stadskantine.

De instellingen, bouwcombinatie Cadanz en het gemeentebestuur gaven samen het startsein door alvast het beeld van het cultuurgebouw op te roepen, zoals straks te aanschouwen vanaf een levendig en groen Spuiplein.

Aronsohn verzorgt het complete constructieve ontwerp voor het OCC, alsmede de bestek- en detailtekeningen en de detailberekeningen.

Start bouw

Comments are closed.