voilegevel

Gevel CBS – Westerdijk Institute krijgt gezicht

Het CBS-KNAW heet voortaan Westerdijk Fungal Biodiversity Institute als eerbetoon aan Johanna Westerdijk, de eerste directeur van het CBS-KNAW en eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Voor meer informatie klik hier.

De nieuwe naam en het nieuwe logo krijgen een prominente plek op – of eigenlijk in – de gevel van de nieuwe uitbreiding van het instituut. De door AAArchitecten ontworpen gevel bestaat uit een donkergrijze sandwichplaat, met daarvoor een geperforeerde witte beplating. In deze perforatie zijn naam en logo opgenomen.

De geperforeerde gevel wordt namens JP van Eesteren gerealiseerd door VPT  Versteeg.

Aronsohn heeft het gehele ontwerp- en uitvoeringsproces begeleid, waarbij voor de contractering van de uitvoerende partijen de fase A/B methode is toegepast.

Lees hier meer over de bouw van het project.

voilegevel compilatie                          achterconstructie gevel

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.