Impressie Hourglass4

Omgevingsvergunning Hourglass aangevraagd!

De aanvraag omgevingsvergunning is de deur uit! De afgelopen maanden is met het ontwerpteam en de aannemer hard gewerkt om het project gereed te maken voor de aanvraag omgevingsvergunning. Hourglass is een smart building met een hoogte van 80 meter op de Zuidas waarin een mix van kantoor-, extended stay hotelappartementen en commerciële functies worden gehuisvest met een totaal van circa 35.000 m² BVO en vervolgt zijn weg naar realisatie.

Sinds begin 2016 verzorgt Aronsohn Management het bouwmanagement van project Hourglass op de Zuidas van Amsterdam namens SAX Vastgoed V.O.F. (een initiatief van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff). Het project is aanbesteed op basis van een VO en maakt gebruik van de AB-methode van Aronsohn Management. Het opstellen van het DO, het bestek en de uitvoering zijn daarin gefaseerd in respectievelijk fase A1, A2 en fase B met als aanvulling dat de aannemer al vanaf fase A1 betrokken is. De aannemer adviseert vanaf het begin het ontwerpteam, waardoor zijn ervaring in de uitvoering vroegtijdig in het ontwerp wordt geïmplementeerd. Fase A1 is afgerond met de indiening van de aanvraag omgevingsvergunning. Fase A2 wordt nu direct opgestart om alles gereed te maken voor de beoogde start bouw medio 2017.

Nog voordat het definitieve DO gereed was (einde fase A1), is Hourglass gekocht door Bouwinvest. Advocatenkantoor Loyens & Loeff is hoofdhuurder van het nieuwe gebouw en heeft 15.500 m2 vvo gehuurd. Daarnaast zal de internationaal opererende PREM Group een hotel met 115 appartementen gericht op langer, zakelijk verblijf gaan exploiteren. Hourglass zal bij oplevering direct bewoond zijn en een duidelijke toevoeging voor de groeiende Zuidas vormen.

Kijk voor meer informatie over Hourglass op onze projectpagina.

Comments are closed.