Opleveringsfoto interieur

Oplevering TNW Zuid te Delft

Op 4 februari is het zeer geavanceerde faculteitsgebouw voor Technische Natuurwetenschappen in Delft opgeleverd. Dit splinternieuwe gebouw van circa 30.000 m2 BVO aan de Van der Maasweg bestaat voor het overgrote deel uit laboratoria voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie die voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van trillingen, temperatuurstabiliteit en ventilatie. De structuur is tot stand gekomen in nauw overleg met de gebruikers en zo ontworpen dat de randvoorwaarden passend zijn voor hoogwaardig onderzoek van nu en in de komende decennia. Vanuit een prachtig atrium zijn alle onderwijs- en onderzoeksruimtes te bereiken. Dit atrium is zowel het hoofdverkeerspunt als het sociale middelpunt van het gebouw met ontvangstbalie, zitbanken en studieplekken.

Aronsohn Management is vanaf het begin van het project tot en met nazorg betrokken als bouwmanager en heeft tevens de Europese aanbesteding, de directievoering en het kwaliteitsmanagement verzorgd. Onder leiding van de kwaliteitsmanager van Aronsohn Management heeft een team van experts de aantoonplicht van de uitvoerende partijen gemonitord.

Het project is aanbesteed op basis van de door Aronsohn ontwikkelde ABC methode, waarbij op 4 februari ook het contract voor fase C (beheer en onderhoud voor 30 jaar) getekend is.

Gerwin foto

 

Comments are closed.